VASTGOEDVENNOOTSCHAP MET UITGESPROKEN SOCIALE AMBITIES

De missie van Inclusio

De missie van Inclusio bestaat erin om aan zwakkere bevolkingsgroepen op lange termijn kwaliteitsvolle woningen te bieden aan een betaalbare huurprijs.

FUNDAMENTELE WAARDEN

Inclusio draagt bij tot het oplossen van twee zware maatschappelijke problemen :

  • het recht op huisvesting
  • de sociale integratie van een aantal zwakke bevolkingsgroepen.

UNIEKE OPLOSSING

Dankzij zijn grootte, de inzet van zijn medewerkers en de complementariteit van de drie stichtende partners, beschikt Inclusio over de nodige middelen en competitieve voordelen om zijn doelstellingen waar te maken (hefboom bij de overheid, bevoorrechte toegang tot projecten, optimaal beheer, enz.)

DUURZAME MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

  • Antwoord op het tekort aan woningen bestemd voor personen met lage inkomsten, met de ondersteuning van kwaliteitsvolle partners (SVK’s, enz)
  • Verhoogde impact dankzij de samenwerking met sociale partners die bijstand verlenen aan sommige bewoners (personen in moeilijkheden : herintegratie, werkloosheid e.d.)

VASTGOEDPATRIMONIUM

Uitbouw van een vastgoedpatrimonium bestaande uit nieuwe of gerenoveerde duurzame gebouwen, met uitstekende fundamenten voor het geviseerde segment : beleggingsstrategie in lijn met de huidige tendensen van de vastgoedsector, bevestigd door een groot aantal privé actoren : nieuw of gerenoveerd vastgoed, efficiente conceptie en lage huren.

INCLUSIO LAUREEAT PREMIE BE.CIRCULAR2019 VOOR DE PROJECTEN ANTARES EN PAVILLON

Eind februari 2020 werden de projecten Antares en Pavillon benoemd tot laureaten van de wedstrijd “Be. Circular”, uitgaande van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en ten voordele van projecten met een circulair karakter. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest erkent met deze premie de inspanningen door Inclusio op het gebied van circulaire economie in deze projecten.

Voor meer informatie over onze projecten en gebouwen kan u terecht op: http://www.inclusio.be/onze-gebouwen/?lang=nl

INCLUSIO HEEFT DE B CORP CERTIFICATIE BEHAALD, TER BEKRONING VAN HAAR MAATSCHAPPELIJKE INZET

Inclusio is als B Corp erkend door de non-profit organisatie B Lab, omdat ze voldoet aan strenge normen inzake sociale- en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie. De B Corps zijn een nieuw type bedrijven die, via hun bedrijfsvoering, actief meewerken aan het oplossen van sociale- en milieuproblemen.

Voor meer info over de B Corps en de performantie van Inclusio :  www.bcorporation.net